2 Adam 2 Motorsiklet 3011 km (Bölüm – 1)

27 Aralık 2009 Pazar


3011 km- 2 Adam - 2 Motosiklet
2 Adam
2 Makine
3011 km yol.
En batı:Antalya
En Güney: Anamur
En Doğu: Elazığ-Harput
En Kuzey:Merzifon
En iyi Motor: CAPONORD

 

ÖZET:
Ankadent'ten ortağım Sami SONBAY ile çıktığımız Yolculuk; 2 Siyah CAPONORD (ayıcık) ile çok daha keyifli geçti.


 

1.Gün
16.Mayıs.2008 Cuma sabahı yaklaşık saat 4:30 da Ankara'dan çıkarak başladı. KULA üzerinden KONYA'ya geçtik. Seydişehir çevre yolundan Manavgat'a indik. 1 saatlik bir sürüş sonucunda Antalya-BELEK'te ACBID 2.Uluslararası Kongresine katıldık. 3 gece kaldık.

2.gün
19.Mayıs.2008 Sabahı Güneş doğmadan ALANYA'ya yola çıktık. Alanya'da kahvaltı yaptıktan hemen sonra MEŞHUR GAZİPAŞA-ANAMUR-AYDINCIK-SİLİFKE yoluna girdik. Yaklaşık 5 saatlik bir sürüşle Bu parkuru geçtik. ERDEMLİ'de yediğimiz Öğlen yemeği (saat 16:00 gibi) sonrasında Otobana girdik ve MERSİN-ADANA'yı Pas geçip OSMANİYE'de Şahin otel de konakladık.


3.Gün
20.Mayıs.2008 Sabahı biraz geç kaldık. 8:00 gibi Kahvaltımızı yaptık ve otobana girdik. Kısa bir sürüş Neticesinde GAZİANTEP'e girdik. Kısa bir kahve molası ve şehir içinde bir TURdan sonra Otobanla geldiğimiz yoldan dönüşü, ESKİ yoldan yaptık. Çok keyifli virajlardan geçerek NARLI sapağına ulaştık. Batı yolunu izleyip KAHRAMANMARAŞ'a ulaştık.Orada saat 13:00 gibi Öğle yemeğini yedik. Yetmezmiş gibi Girdik YAŞAR USTA'nın Dükkanına. (MADO ve MARDO markalarının sahibi Pastane) Oradan çıkıp, Şişmiş Göbekleri Motora ZOR sığdırdıktan sonra ver elini Tekrar NARLI sapağı. Narlı sapağından bu kez DOĞU ya yöneldik ve MALATYA'ya Ulaştık.
Malatya'da Sami'nin ve benim Katıldığım ameliyatları 2 gün-3 gece de bitirdik.

 


4.Gün:
23.Mayıs.2008 Sabahı yine çok erken uyandık.  Murat TOPÇU abimiz ile yaptığımız telefon görüşmelerinden sonra KIRKA, EMOK 2007 Festivalinde tanıştığımız ÜSTAT abilerimizden SALİH ŞİMŞEK'e ziyaret amacıyla ELAZIĞ'a geçtik. Elazığ girişinde buluştuğumuz abimizle HARPUT'a geçtik ve orada ELAZIĞ manzarasında kahvaltımızı Yaptık. Kısa bir Harput turundan sonra Salih abinin evine ve oradan Elazığ çıkışına ulaştık. 9:00 gibi Malatya yoluna vurmuştuk kendimizi. Arkamızda bir usta bir motosiklet sürücüsü ve mükemmel bir abi bırakak. Malatya'ya yolunda KALE üzerinde KARAKAYA barajında durdum. Fotoğraf makinamı çıkartıp o güzel manzarayı kaydetmek isterken Jandarma uyarısı uzaktan geldi. HEMMMEN gaz açıp olay mahallini TERK ettik. Köprüde durmak-fotoğraf kaydı vs... YASSSAKmış...NE bilelim????
MAlatya'yı geçtikten sonra ARKA frenim Boşaldı. NE olduğunu anlamak için 100 km kadar yol gidip -arada durup, motoru dinlendirip- DARENDE'ye ulaştık. Ankara’dan ustam, abim Bora YURTÖREN'le telefonla konuşmalarımız ve telefonla sıkıntıyı anlatmamı takiben ARKA TEKER RULMAN'ının DAĞILDIĞINI anladık. Hızlı ve Eli iyi olan bir usta bulduk. ZAFER... Hızla Tekeri söktüğünde rulmanın Tamamen yağsız olduğu ve ek olarak sadece 4 bilyenin tutmakta olduğunu anladık. Rulman Değişti. Yola Çıktık.
37 km yol gittiğimizde GÜRÜN'e vardık. SHELL istasyonunda Mustafa AVUNDUK ile ve arkadaşları ile tanıştık. Mükemmel insanlar...PSİKOLOJİK yorgunluk ve Saatin 17:00 olması bizi GÜRÜN'de kalmaya İKNA etti.


5.Gün.
GÜRÜN'den sabah saat 4:45 de yola çıktık ve SİVAS'a yöneldik. Sabah gün doğumundan hemen sonra SİVAS'ta HAKAN PASTANESİNDE kahvaltı yaptık.
SİVAS-TOKAT
Tokat-AMASYA
Amasya-MERZİFON
MErzifon-ÇORUM
Çorum-Kırıkkale
Kırıkale Ankara
Yolunu 13 saatlik bir sürüşle Yorularak ama MUTLU ve sorunsuz olarak KAT ettik.

 

  

 


Korkut ALDEMİR...

 
Mehmet Sami SONBAY...


Anamur Yolları...


Anamur MUZU...


Malatya'ya giderken Yollar..

 


 

 

Devam EDECEK…

0 yorum: